Mos aan de muur? Het klinkt voor vele als een apart idee, maar groen in huis wordt steeds hipper. Zo zijn er mosschilderijen, die prachtig voor binnenshuis bestemd zijn.

Moscirkels

Groen aan de muur wordt steeds populairder, zo ook moscirkels. De moscirkels van metiez zijn er in verschillende formaten. Zo zijn er moscirkels van 50cm, maar zo ook van 100cm. De groene schilderijen zijn een volledig natuurproduct en worden geproduceerd in Nederland. Het mos wat gebruikt wordt voor de cirkels, is afkomstig uit de Scandinavische landen. Er zijn daar bossen die specifiek ervoor zijn aangewezen. Het mos van de cirkels zijn behandeld met natuurlijke stoffen en zouten. De zouten maken het mos onaantrekkelijk voor ongedierte.

Mos aan de muur

Voordelen van mos

Mos in huis heeft meerdere voordelen. Het eerste en gelijk het beste voordeel is dat de moscirkels onderhoudsvrij zijn! Zo heb jij binnen no-time groene vingers. Je kan gemakkelijk jouw werk of woonomgeving met een uniek schilderij groener maken. Het mos dat gebruikt wordt voor het maken van de cirkels gaat jarenlang mee met de juiste omstandigheden. Een ander voordeel van de schilderijen is dat ze stofafstotend zijn. Je hoeft je geen zorgen te maken, want de moscirkels zijn brandwerend. Het kan lastig zijn om je volledig te concentreren als de ruimte akoestiek niet prettig voelt. Mos reduceert 95% van het geluid. Hoe meer mos hoe meer percentage. Zoveel voordelen en je woning of kantoorruimte wordt er ook nog eens hipper van.

Mos aan de muur liggende foto

Wat niet kan met een mosschilderij

Zodra jij mos in huis hebt hangen zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden, zodat je er nog langer plezier van hebt. Je kan het mos niet aanraken met je handen. Onze handen bevatten zuren en dat kan invloed hebben op het meegaan van de cirkels. De kunstwerken kunnen ook niet in direct dag en daglicht, niet in de buurt van warmtebronnen en niet in de airco tocht hangen. De moscirkels zijn onderhoudsvrij, je kunt ook niet met vloeistoffen in de buurt komen bij de schilderijen. Zelfs niet met water. Wij bieden verschillende mosschilderijen aan, dus neem eens een kijkje en ga voor de unieke blikvanger zonder groene vingers!