Wat ons betreft een sensationeel aanstormend talent! ROEF is een volgende fase ingegaan en maakt naamsbekendheid. Het project won begin dit jaar een Brabantse innovatie prijs en de Europese Unie heeft dit nieuwe dak ook opgemerkt. Het concept is veel belovend en staat qua uitvoering nog een beetje in de kinderschoenen. Toch is roef.nl van start en wij zijn heel erg benieuwd naar de verdere doorontwikkeling.

Slim modulair systeem

Het ROEF systeem is modulair toe te passen op bestaande bouw en is daardoor zeer snel te plaatsen. In het systeem zijn circulaire materialen gebruik dus de productie ervan is binnen 10 jaar aan CO2 uitstoot gecompenseerd. Het dak heeft een uitstekende isolatiewaarde, buffert water en levert groene energie. De sedum planten verlagen de omgevingstemperatuur waardoor het rendement op de zonnepanelen ook toe neemt. En last but nog least het dak is een natuurlijke aanwinst vol biodiversiteit.

Roef slim groendak met groene energie

Bron: Roef.nl

Voordelen van ROEF

Ondertussen zal het bedrijf zich verder storten op het uitrollen en verbeteren van het concept. Het is in ieder geval veel belovend. Als wij de website mogen geloven zijn er al samenwerkingen met woningbouw organisaties en wordt er al gekeken naar een profesionele productielijn met de circulaire materialen. Alleen maar goed nieuws wat ons betreft.

Het systeem biedt 5 contrete voordelen.

  1. Het dak buffert water voor later (handig bij stevige regenbuien)
  2. De begroeiing beschermt extra tegen elementen en daardoor dubbel isolerend
  3. Zonnepalen wekken dagelijks stroom op en zijn fraai weggewerkt in het groen
  4. Energieneurtaal, Circulair materiaal maakt deze daken regeneratief binnen 10 jaar
  5. Verhoogd biodiversiteit met groen, nestkasten en insectenhotels

Wij houden ROEF de komende tijd goed in de gaten.