Dat een thuisbatterij prijzig is, daar kunnen we niet omheen draaien. Daarom hebben wij gekozen om deze blog te schrijven, wij willen namelijk dat duurzaam wonen en werken een heel groot iets wordt! Wij zetten de goedkoopste thuisbatterijen voor jou op een rijtje, zodat jij in kan zien dat niet alle batterijen even duur zijn en jij er zelf ook één aan kunnen schaffen.

Wat kost het normaal?

De prijzen van thuisbatterijen variëren enorm. Wij hebben al eerder geschreven over wat een thuisbatterij kost (Linken naar blog, nog niet online). Even kort samengevat: het prijsverschil in thuisbatterijen zit eigenlijk in wat de capaciteit van die soort batterij is. Zo zijn er drie soorten die voornamelijk gebruikt worden, we zetten ze even op een rijtje:

  • Thuisbatterij van 3 kWh: €4.000
  • Thuisbatterij van 8 kWh: €5.000 à €8.000
  • Thuisbatterij van 14 kWh: €10.000

Dit zijn een beetje de richtlijnen die gevolgd worden als het aankomt op deze batterijen. Toch zijn er goedkopere en even goede opties. Er zijn namelijk al soorten beschikbaar voor €3.300, wat een flink verschil is vergeleken met €4.000. Laten we er verder in duiken.

Welke thuisbatterijen zijn goedkoop?

Binnen deze energieopslag zijn er veel prijscategorieën. De goedkoopste zijn voor sommige mensen het meest aantrekkelijk. Wij noteren die even voor je:

Er zijn nog veel meer voorbeelden, maar dit zijn de belangrijkste. Deze batterijen zijn natuurlijk van belang mocht je duurzaam willen wonen en misschien wel willen werken.

Waarom zou je een thuisbatterij overwegen?

Er zijn talloze voordelen als het hier op aankomt. Hier zijn een paar goede voorbeelden:

  • Besparen op je energierekening: Met een thuisbatterij kun je goedkopere stroom opslaan en gebruiken wanneer de prijzen stijgen. Dat betekent minder geld uitgeven aan je energierekening.
  • Meer energieonafhankelijkheid: Je raakt minder afhankelijk van het reguliere stroomnet. Handig als de stroom uitvalt en fijn omdat je zelf bepaalt wanneer je je opgeslagen energie gebruikt.
  • Minder impact op het milieu: Thuisbatterijen laten je meer groene energie gebruiken, wat je CO-uitstoot vermindert en meehelpt aan een duurzamere toekomst.
  • Noodstroom bij de hand: Thuisbatterijen zijn betrouwbare noodstroombronnen. Tijdens stroomstoringen blijven je belangrijkste apparaten gewoon werken.
  • Boost voor je huiswaarde: Potentiële kopers zijn steeds meer geïnteresseerd in duurzame opties. Een thuisbatterij kan de waarde van je woning verhogen.
  • Bijdragen aan een groenere planeet: Door te kiezen voor een thuisbatterij help je de vraag naar fossiele brandstoffen te verminderen en de groei van hernieuwbare energie te stimuleren.

Kortom, een thuisbatterij heeft veel voordelen, waaronder financiële besparingen, meer controle over je energie, milieubewustzijn en een hogere woningwaarde. Het is een slimme zet voor wie duurzaam wil leven zonder teveel gedoe. We hebben ook nog een blog over een thuisbatterij op onze site die veel dieper ingaat op hoe het werkt en wat het nou precies doet. Zeker handig om ook te lezen!

Heb jij nog een leuk verhaal? Een idee? Of een opmerking? Neem dan hier contact op!