Quatt, de toonaangevende leverancier van duurzame en energiezuinige verwarmingsoplossingen. De Amsterdamse start-up is opgericht in 2021 door twee ervaren ondernemers uit de Tech- industrie. Misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar dat gaat binnenkort veranderen! 

Wat is de Quatt warmtepomp?

Een geavanceerd hybride warmtepomp die de nieuwste technologieën combineert om uw huis te verwarmen. Dat is de Quatt Hybrid. De pomp maakt voornamelijk gebruik van duurzame energie uit de omgeving, in combinatie met een klein beetje elektriciteit. Hierdoor verbruikt het aanzienlijk minder energie dan de traditionele verwarmingssystemen. Hierdoor geniet de consument niet alleen van de temperatuur in huis, maar ook over het idee van een duurzame aarde.

Quatt maakt gebruik van intelligente en adaptieve regelingen. Dit houdt in dat het systeem zich aanpast aan uw persoonlijke behoeften en de omstandigheden in uw woning. De ingebouwde slimme algoritmes van Quatt leert de consument zijn/haar dagelijkse routines en past zich aan aan de bewoners. Ook dit resulteert in een efficiëntere en kosteneffectievere levensstijl. Quatt wilt tegen 2030 1 miljoen warmtepompen geïnstalleerd hebben in Nederland. Wij zeggen: help een handje mee!

 

Bron: www.quatt.io

Waarom kiezen voor een Quatt Hybrid?

Quite is ontworpen met het ook op gebruiksgemak. Zodra het systeem is geïnstalleerd, hoeft de consument er bijna niet meer naar om te kijken. Het bovenvermelde adaptieve systeem regelt het merendeel van de instellingen voor u. Toch zijn er een aantal dingen waar rekening mee gehoufden moet worden.

  • Onderhoud: Het is belangrijk om regelmatig te controleren of alles naar behoren werkt. De pomp heeft over het algemeen weinig onderhoud nodig, maar een vast check-up momentje kan absoluut geen kwaad. Denk bijvoorbeeld aan het schoonhouden van de filters.
  • Subsidies en financiële regelingen: Bij het gebruik van Quatt kom je in aanmerking voor subsidies. Hoewel de initiële investering misschien iets hoger is dan bij traditionele verwarmingssystemen, verdient u de kosten snel terug door de lagere energierekeningen en mogelijke subsidies voor energie-efficiënte systemen.

Nu de echte voordelen!

  • Energie-efficiënte: De Quatt Hybrid is buitengewoon efficiënt. Het gebruik van duurzame warmtebronnen uit de omgeving in combinatie met een klein elektrisch element zorgt ervoor dat de pomp ontzettend weinig energie verbruikt in vergelijking met de ‘normale’ verwarmingssystemen. Dit zorgt uiteindelijk voor een lagere energierekening!
  • Milieuvriendelijk: Het spreekt bijna voor zich, maar de Quatt Hybrid draagt bij aan een groenere aardbol. Het verminderde gebruik van fossiele brandstof op grootschalig niveau, zal de strijd tegen klimaatverandering een boost geven.
  • Eenvoudige installatie: De Quatt Hybrid kan worden geïntegreerd in de klant zijn/haar bestaande verwarmingssysteem. Monteurs komen langs om alles te installeren binnen een tijdsbestek van 4 tot 8 uur.

Deze voordelen in combinatie met de eerder vermelde slimme algoritmes en financiële kwesties  zorgen ervoor dat de consument weinig tot geen zorgen meer over over de verwarmingsinstallatie. Quatt stopt pas als alles tiptop is!

 

Bron: www.quatt.io

Conclusie

Ben jij iemand die staat voor een duurzame, groene en efficiënte aarde? Dan is dit vroeg of laat de beste optie voor jou. Quatt levert een milieuvriendelijke manier van verwarmen in een tijdperk waar dat meer dan hard nodig is, en doet dit op een financieel voordelige manier. Kies jij voor de Quatt Hybrid, dan kies jij voor een slimme en verantwoorde manier van verwarmen.